Barrisol Clim®

Тиха и невидима система за климатизация и вентилация от ново поколение!

С уникалната си и патентована перфорирана форма на профила, системата Barrisol Clim може да пренесе въздуха в пространството на помещението чрез издухване (a) или всмукване (b). При плътната неперфорирана версия (c) на профила се дава възможност въздухът да не преминава през определени стени.

Barrisol Clim: за чист, здравословен въздух и поддържане на постоянна температура

  1. Въздухът се подава през вътрешните стени на помещението, след което се канализира през разделящата стена (a) подпомагано от устройството Barrisol Clim.
  2. Въздухът навлиза в климатичното устройство*, в което се пречиства и затопля или охлажда преди да се разнесе из пространството между тавана и повърхността на Barrisol Clim.
  3. Вентилационна камера може да бъде свързана със системата с цел да подава нов и свеж въздух в пространството.
  4. Климатичният въздух се смесва ефективно със свежия въздух и се разпростира из обема на пространството.
  5. Таванът Barrisol Clim се превръща в огромен дифузер, излъчващ топлина или хлад през цялата повърхност.
  6. Охладеният/ затоплен въздух се разпростира бавно върху външните стени.

Barrisol Clim е съвместима с всички отоплителни и охлаждащи системи. 

Barrisol Clim: климатизиране на въздуха през тавана

  1. И през зимния и през летния сезон, климатизирания въздух бавно ще преминава между външните стени като елиминира неприятното усещане от студени или топли стени.
  2. Естествен приток на въздух се разпростира в помещението с толкова ниска скорост, че едва се усеща.
  3. Въздушният поток се разстила през цялата повърхност на тавана осигурявайки приятна, нежна топлина или хладина.

Пример за термичния поток от системата

Благодарение на постоянната температура на стените и голямата топлообменна площ на тавана Barrisol Clim разпростиращия се естествен въздух осигурява изключителен комфорт, независимо дали затопляте или охлаждате Вашият дом или работно място.

Обитателите на помещението са заобиколени от нежно усещане за топлина или хлад. Без наличие на шум или усещане за въздушен поток.

Таванът позволява да се разпростира топлината или хладината изключително бързо. Можете да усетите значителна разлика в температурата за минути.

Barrisol Clim: толкова нежен бриз, че едва ще го усетите

Където и да сте в помещението Barrisol Clim уравновесява температурата, както на стените, така и на въздуха.

Изключително ниската температурна разлика между главата и краката на ползвателя (1.0°C в режим затопляне и 0.5°C в охлаждащ режим) заедно с почти недоуловимата скорост на въздуха, означава че Barrisol Clim може да Ви осигури незаменим комфорт. За разлика от „статична” климатизация на тавана (която използва хидравлични тръби), Barrisol Clim предлага почти неограничено захранване.

Допустимата мощност от 600W/m² по време на затопляне и 550W/m² по време на охлаждане осигурява необходимия комфорт, където и да се намирате по света.

Clim® Acoustics®

Clim® Acoustic Light®